Retete inghetata-gelato

Exemple de retete de inghetata-gelato pentru masinile Bravo Trittico

Macarons de Paris

Foto Macarons

Amestecati 350 g. albus de ou cu 750 g. de zahar.

Turnati apoi amestecul in tancul superior al masinii de inghetata Trittico® Executive si alegeti programul „Macarons”. Setati temperatura la valoarea de +55°C si apasati butonul de pornire.

Cand masina va atinge temperatura setata va emite un semnal acustic, atunci deschideti valva de scurgere si amestecul va trece in tancul de racire unde va fi mixat timp de 15 minute.

In acest timp, amestecati la mana intr-un alt recipient 1,000 g. de faina de migdale + 1,000 g. de zahar pudra. Adaugati un colorant alimentar daca doriti sa obtineti diferite culori.

Extrageti meringa din tancul inferior si amestecati cu mixul din recipient amestecand de jos in sus.

Turnati apoi amestecul intr-un sac a poche si formati macaron pe o tava acoperita cu hartie de copt. Lasati produsul sa se odihneasca 30 de minute apoi introduceti tava intr-un cuptor cu ventilatie la o temperatura de +150°C pentru 10 minute.

Lasati apoi produsele sa se raceasca si adaugati tipul de crema dorit de catre dumneavoastra.

Gelato de vanilie

Foto inghetata/gelato de vanilie

Ingrediente pentru 4 kg. de mix:

  • Lapte proaspat – 2,200 g
  • Smantana – 550 g
  • Lapte praf degresat – 125 g
  • Zahar – 200 g
  • Dextroza – 150 g
  • Glucoza 30 DE – 150 g
  • Baza inghetata 50 – 125 g
  • Galbenus de ou – 500 g
  • Sare – 2 g
  • Batoane de vanilie – 1 buc

Amestecati toate ingredientele intr-un bol incepand cu cele sub forma de pudra si apoi adaugand lichidele, apoi turnati amestecul in tancul superior pentru pasteurizare si apasati butonul START.
Imediat ce pasteurizarea va fi efectuata masina va emite un semnal sonor.
Deschideti valva si lasati ca mixul fierbinte sa treaca in cuva de racire, apoi inchideti valva si apasati butonul START al sistemului de racire.
Sistemul Ionic® cu care este dotata masina va asigura un amestec perfect si va emite un semnal acustic atunci cand gelato are structura si temperatura optima pentru exctractia produsului.
Deschideti usita de evacuare si realizati extractia, puteti apoi orna cu fasii subtiri din coaja de lamaie si batoane de vanilie.

Ideal pentru..

Masinile de inghetata Bravo sunt ideale pentru Gelaterii, Cofetarii, Patiserii, Baruri, Cafenele, Restaurante, Catering