Diferentele dintre Inghetata si Gelato

Va prezentam mai jos o comparatie intre inghetata si gelato ce va scoate in evidenta principalele diferente dintre inghetata si gelato.

DURATA DE PASTRARE

Gelato produs proaspat, poate fi realizat usor zilnic si poate fi pastrat sau servit cu o cremozitate perfecta in urmatoarele trei zile de la producere la o temperatura intre -12°C si -14°C
   
Inghetata de regula realizata industrial, cu termen de valabilitate pana la un an la o temperatura de minim -18°C

 

GRASIMI

Gelato continut de grasime intre 6% si maxim 10%. SORBET – continut de grasime intre 1% si maxim 1,5%
   

Inghetata

bogata in grasimi cu un continut intre 15% si 25%

 

MOD DE PRODUCTIE

Gelato pasteurizator + racitor rapid cu transformare din lichid in solid in 10 ~ 12 minute
   
Inghetata pasteurizator + omogenizator + racitor rapid in cilclu continuu cu transformare din lichid in solid in mai putin de 1 minut

 

TEMPERATURA DE EXTRACTIE

Gelato produs proaspat, poate fi extras intre -9°C si -12°C
   
Inghetata de regula extras intre -6°C si -7°C

 

CONTINUT DE AER

Gelato maxim 40% overrun (insertie aer in structura produsului final)
   
Inghetata pana la 100% overrun (insertie aer in structura produsului final)

 

INGREDIENTE, GUST SI CULOARE

Gelato lapte, ingrediente naturale, gust natural, culoare naturala, SORBET continut scazut de grasimi, fructe naturale
   
Inghetata continut de lapte si in inghetata pe baza de lapte si in cea de fructe, coloranti alimentari si arome

Ideal pentru..

Masinile de inghetata Bravo sunt ideale pentru Gelaterii, Cofetarii, Patiserii, Baruri, Cafenele, Restaurante, Catering